Close
Type at least 1 character to search
Back to top

NIETS TE VERLIEZEN – PILOT

Co-productie met Van der Vlugt & Co en Stichting Granate

Niets te verliezen is een artistieke samenwerking van Cat Smits met componist en saxephonist Floris van der Vlugt en dichter en filmmaker Nafiss Nia met Hadassa Smit als producente. Deze samenwerking kwam in de Covid19 periode in een stroomversnelling terecht. Plotseling was er voor even een zee van tijd, en daaruit wilden we moois en hoopvols halen. Op afstand, in lockdown. En toch in verbinding.

We vertalen gedichten van Nafiss naar beeld en geluid. Voor ieder gedicht kiest Cat een kunstwerk om haar foam-sculpturen op te baseren. De eerste sculpturen zijn geïnspireerd op Picasso, Guayasamín en Banksy. Deze muzikale beeldgedichten zijn als losse acts te boeken, en als muziekvideo’s online te bekijken.

Drie gedichten zijn al in het Pleinteater als pilot voor een mini (Covid-proof) publiek gespeeld. Zie hieronder de opgenomen live stream. In seizoen 21/22 komt de voorstelling ‘Niets te verliezen’ uit, waarin de 10 gedichten met elkaar worden verbonden door het verhaal van Nafiss. Overkoepelend is het gevoel van gedwongen afstand die, mede door Nafiss’ vluchtgeschiedenis en het missen van haar geboorteland Iran, weerklinkt in haar gedichten. Dit gevoel resoneert met de gedwongen afstand en het missen van familie en vrienden waarmee mensen door Covid19 geconfronteerd worden.

CREDITS

Concept/Spel/foam sculpturen: Cat Smits
Gedichten/script:  Nafiss Nia
Compositie muziek en stemmen:
Floris van der Vlugt
Productie: Hadassa Smit
Eindregie: Berith Danse
Video: Dwight Sergio Samson
Foto’s: Jacques Rijnsburger/Berith Danse
Met dank aan: Pleintheater Amsterdam
Mogelijk gemaakt door: Cultuurmakersfonds

BOEK NIETS TE VERLIEZEN
CSC PLAY PRODUCTIONS