Close
Type at least 1 character to search
Back to top

NIETS TE VERLIEZEN

Niets te Verliezen is een co-productie van Van der Vlugt & Co en Cat Smits Company in samenwerking met Stichting Granate.

Het meisje Nafiss wordt geboren in Isfahan, Iran. Haar leven begint rooskleurig, maar al snel verandert dat. ‘Op mijn twaalfde ben ik volwassen geworden. Het jaar daarvoor vond de revolutie plaats, het jaar daarna begon een oorlog die acht jaar duurde.’ Aangemoedigd door haar vader, besluit Nafiss te vluchten. Een lange reis volgt. Haar herinneringen bewaart ze in haar gedichten. ‘Weggaan is een gok die aan de spijker van angst hangt.’ 

Via deze gedichten reizen we met Nafiss mee door de tijd. We vertalen ze in poëtische, spannende, absurde, eenzame en hoopvolle beelden en muziek. We reizen langs een granaatappelboom die groeit en weer instort. We zien hoe haar dromen haar naar de keel grijpen en horen hoe de muziek het meisje de vijver van volwassenheid in trekt. Zo ontstaat er een muzikale beeldentuin aan herinneringen, bespeeld door beeldend theatermaker/poppenspeler Cat Smits, componist/saxofonist Floris van der Vlugt en dichter Nafiss Nia. Tenslotte komt het jonge meisje aan in het heden en staat ze oog in oog met haar volwassen zelf. Had ze werk elijk niets e verliezen?

Première: 13 augustus 2021, Midzomer Theater, Kameryck

CREDITS

Regie/Spel/foam sculpturen: Cat Smits
Gedichten/script:  Nafiss Nia
Compositie en saxophone: Floris van der Vlugt
Productie: Noemi Vilchez
Decor: Tessa Verbei
Lichtontwerp: Jan Sol
Eindregie: Berith Danse
Video: Thomas Brand

BOEK NIETS TE VERLIEZEN
lisa@catsmitscompany.com

SPEELLIJST
NIETS TE VERLIEZEN

Niets te Verliezen (zomer 2021)

Tijdens de eerste lockdown kwam de samenwerking tussen Cat Smits, componist en saxophonist Floris van der Vlugt en dichter en filmmaker Nafiss Nia in een stroomversnelling terecht. Plotseling was er een zee van tijd op afstand, in lockdown. Voor drie gedichten van Nafiss maakte Floris een compositie en maakte Cat foam-sculpturen gebaseerd op bekende kunstwerken. De sculpturen van de pilot zijn geïnspireerd op Picasso, Guayasamín en Banksy. Deze muzikale beeldgedichten zijn in het Plein Theater als pilot gespeeld. Zie hieronder de opgenomen live stream. Ze zijn als losse acts te boeken, en als muziekvideo’s online te bekijken.

MET DANK AAN

Mogelijk gemaakt door: Cultuurmakersfonds, Norma Fonds, Gemeente Denhaag
Foto’s: Jan Sol/Jacques Rijnsburger/Berith Danse
Video Pilot: Dwight Sergio Samson
Webdesign: Denise Wijngart