ZEIL

ZEIL

DE STORM DIE LEVEN HEET

ZEIL

Zeil is een solo voorstelling gemaakt door Cat Smits als co productie van PLAY Productions en Duda Paiva Company. Een jonge vrouw zeilt weg. Weg van haar overvolle leven, van regels, routines, politiek en zorgen. Met de boot als haar enige bezit vertrekt ze naar een weidse blauwe wereld vol schoonheid. Hier staat ze er alleen voor, met en tegen de elementen. De zee blijkt een machtige godin met onverwachte trekjes. Zal deze schipper ooit nog terugkomen? Zeil gaat over de ontsnapping aan jezelf en over de confrontatie met je sterfelijkheid, spijt en dromen wanneer die vlucht eenmaal in gang is gezet.

CREDITS

Spel en concept: Cat Smits
Eindregie: Duda Paiva
Muziekcompositie: Wim Selles
Lichtontwerp: Mark Verhoef
Pop: André Mello en Duda Paiva
Vormgeving: Daniel Patijn
Video: Ederson Xavier
Dramaturgie: Pol Eggermont
Kostuum: Atty Kingma
Productie: Rosanne Procee
Foto’s: De Schaapjesfabriek

EEN JUWEELTJE ''In strak geregisseerde choreografieën praat, vecht en danst ze met de blauwe pop, die zij zelf bespeelt. De voorstelling is een geslaagde optelsom van decor, spel, projecties en muziek. (…) Met Zeil leveren Duda Paiva Company en PLAY Productions een multi disciplinair juweeltje af.” Theaterkrant (keuze van de criticus) 

 

ENERVEREND THEATER “Zeil is enerverend theater, dat ons aller kwetsbaarheid attaqueert via een solo-zeiltocht. Ik zie Cat Smits doodeenzaam zijn, oververmoeid raken en hallucineren. Een storm steekt op en een zeewezen (een living-doll) overweldigt haar, wurgt haar bijna, maar trekt haar uiteindelijk uit de golven.” NRC Handelsblad