Eenzaam maar niet alleen

EENZAAM MAAR NIET ALLEEN

EENZAAM MAAR NIET ALLEEN

Len is de schoonmaker van het oude museum. Alles kraakt en piept en haar lijst van reparaties is enorm lang. Op een dag volgt ze een vreemd geluidje en ontdekt ze dat het museum magischer is dan ze dacht. In het depot ontmoet ze een meisje uit de vorige eeuw, Leuntje. Leuntje neemt Len en het publiek mee in de geschiedenis van een vissersdochter van vroeger.

Cat Smits liet zich in Muzee inspireren voor de familievoorstelling ‘Eenzaam, maar niet Alleen’. Cat liep rond in het depot van Muzee en ging in gesprek met de vissersvrouwen Tini den Heijer, Plonie Bronsveld en Dickie Breugem. Samen hebben ze de naam ‘Leuntje’ bedacht, zij is het hoofdpersonage. “De verhalen van deze bijzondere vrouwen over saamhorigheid en emancipatie inspireerden mij om hier een stuk over te maken”, aldus Cat. “De voorstelling is een ode aan vrouwen die met elkaar de boel draaiende hebben gehouden”. Het verhaal gaat over een vissersdochter uit de vorige eeuw, hoe was het om als meisje op te groeien in de Scheveningse vissersgemeenschap?

De voorstelling vindt door het hele museum plaats. Met film, poppenspel, zang en een tocht door het museum, toveren we Muzee om tot een wereld waar je je helemaal in onder kan dompelen. ‘Eenzaam, maar niet Alleen’ is leuk voor het hele gezin, in het bijzonder voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar én hun grootouders.

CREDITS

Concept/regie/poppen: Cat Smits
Spel en zang: Linde Schinkel
Vormgeving en poster: Elze van den Akker
Lichtontwerp: Esther Love
Film: Thomas Brand
Compositie: Wilco Alkema
Productie: Noemi Vilchez
Dramaturgie: dr. Maja Hertoghs
Zakelijke leiding: Onno Ephraim en Giulia Casarola

SPEELLIJST

1 oktober 12:00
1 oktober 14:00
2 oktober 12:00
2 oktober 14:00
15 oktober 12:00 
15 oktober
14:00
16 oktober 12:00
16 oktober 14:00
21 oktober 16:00

Mede mogelijk gemaakt door:

MET SPECIALE DANK AAN: PLONIE, DICKIE EN TINIE